Kvalitativa inköp efter mitt shoppingfria år

I samarbete med Addnature.

Att bo i ett land som kan variera så mycket i hur naturen upplevs olika årstider är såväl charmigt som magiskt. Jag uppskattar verkligen vintern och är gärna är utomhus såväl i vardagen under en lunchpaus som under helgen när Stockholm bjuder på snöig vinter likt i år. Men a och o för att uppskatta vintern är att inte frysa samt att ha utrustning som hjälper istället för stjälper en vid utflykter, äventyr och aktiviteter.

Därför stod vintervantar högt upp på min inköpslista efter mitt shoppingfria år. Detta är första vintern som barnen åker både längdskidor, slalom och skridskor och såklart vi föräldrar med dem. Då vill man inte frysa om händerna. Därför har jag äntligen kostat på mig två par handskar från märket Hestra som jag kommer kunna ha i många, många år framöver. Ett par för längdskidor, löpning och styrketräning utomhus, samt ett par tjockare skidvantar för slalom och all annan form av utevistelse i snö. Två kvalitativa och väl utvalda handskar som gör att jag håller värmen vid alla vinteraktiviteter.

Addnature erbjuder utrustning och plagg som håller år efter år av användning och upplevelser. Vilket rimmar väl med mitt synsätt kring att köpa kvalitet och gärna plagg som kan användas vid många olika tillfällen.

När jag väl köper något nytt så är jag extra mån om att köpa kvalitet och i den mån det går miljövänliga material av företag som strävar efter att göra skillnad. Hos Addnature finns ett stort utbud av schyssta produkter från märken som exempelvis Klean Kanteen, Houdini och Woolpower för att nämna några. Jag har valt ut fem favoriter från Addnatures utbud som du ser i bilden nedan; vintervantar, rostfri vattenflaska (eller kanske behöver du en mattermos?), skidstrumpor och trailjoggingskor. Samt en Power Houdi från Houdini som är det enskilda plagg i min garderob som används mest; vid mötesfria arbetsdagar hemma, liksom på kvällen och helgen, men också som mellanlager vid vinteraktiviteter.

Det fina med naturen är att det finns så mycket man kan göra och att det finns något för alla. Av vintersporter uppskattar jag slalom mest, men sedan i år har jag blivit nyfrälst i längdskidåkning. Och vad roligt det är att hitta en ny sport att utvecklas i som vuxen! :) Men jag springer även i skogen året runt och då är jag glad att ha trailskor som joggingskor för att känna mig trygg även när stigarna är snötäckta.

Coronapandemin har gjort att fler tagit sig ut i naturen i större utsträckning, upptäckt nya platser och hittat nya former att umgås utomhus. Detta är något jag hoppas fortsätter även efter pandemin, att vi fortsätter vara nyfikna på vårt närområde och besöka favoritplatser vi upptäckt samt utforska nya. Oavsett vilka utomhusaktiviteter man föredrar så är ju det viktigaste att komma ut, andas frisk luft, ha roligt och skapa minnesvärda upplevelser. Och om du och resten av sällskapet är rätt klädda och har bra utrustning, så blir det en mer angenäm upplevelse.

Vilka plagg är dina favoriter i vinterkylan? Och vilka utomhusaktiviteter utför du helst vintertid?

8 tankar kring ”Kvalitativa inköp efter mitt shoppingfria år

 1. K

  Hestravantarna är underbara! Har haft mina i många år och måååånga skidveckor då vi har egen stuga. Senaste resan tyckte jag inte de var lika varma som vanligt och insåg att de inte var lika fluffiga inuti som tidigare. Har alltså slitit ut dem, fast inifrån. Men då kan man köpa nytt innerfoder. Så nu, som nya (smörjer in dem regelbundet också)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, vad fint att höra att du är nöjd! Jag har verkligen frusit om fingrarna och händerna denna vinter och det är ju såå tråkigt och förstör njutningen av att vara ute. Smörjer du in dem med något specialmedel?

  2. K

   @Fru Minimalist
   Jag fick någon kräm till när jag köpte dem och den har räckt länge. Då vi köpt Hestravantar till barnen också har det kommit ny kräm i omgångar.
   Hade annars valt liknande skokräm med neutral eller ingen färg.

  3. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack för svar!
   Inför nästa vinter blir det Hestra-vantar även till våra barn, deras nuvarande har funkat denna vinter, men fodret har börjat ge sig på insidan så nu har de velat ha fingervantar under, det funkar i år, men jag vet nu också själv hur hemskt det är att frysa om händerna. Och ju äldre barnen blir desto längre kan de ju ha samma storlek, vilket känns bra när man köper högkvalitativa plagg.

 2. Camilla

  Längdskidor är favoritaktiviteten, framför allt njutarturer i fin natur! Slalom och skridskor är också kul. Tack vare hemmajobb har jag i år åkt längd nästintill varje dag. Tyvärr bara på konstsnöspåret pga snöbrist, men bättre det än inte alls!

  Mina gamla ullshorts från Aclima har använts flitigt under understället den här vintern. Och power houdin har jag bott i, utom vid externa möten med kamera. Dock tycker jag att luvan är tjock och korvig under jackan, så när jag ska ut byter jag till en annan fleece. Jag saknar min gamla Houdini Econ jacket, som var nästan lika skön som power houdin, men utan luva.

  Jag tänker mig noga för innan inköp, men är inte alls bra på att rensa ut saker, jag är alldeles för mycket en ”bra att ha-typ”. Den här vintern fick jag verkligen användning för två gamla grejer som jag inte haft på minst sex år. Mina Hestra-skalvantar som i livet före barn användes på fjällskidturer har i år varit överdrag över längdhandskarna tills jag fått upp värmen. Och mitt i vintern gick mina kängor sönder, tur då att jag kunde leta upp mina gamla uttjänta vandringskängor, så att jag slapp panikköpa vinterskor i coronatider :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Hahah, vad roligt att du också bor i din power houdini när det inte är externa möten! =D Min skidjacka har luva så där passar det att houdini-luvan liksom är utanför jackan i den andra luvan. Men kan annars förstå vad du menar, för jag kan inte ha det så i en annan jacka och då kan jag också känna att det blir lite knöligt. Sambon har en Houdini utan luva av just den anledningen och är riktigt nöjd.

   Den som spar hen har, gäller helt klart ibland ;) dock är det mycket de flesta ändock kan släppa taget om istället för att förvara år efter år. ;)

 3. Eva

  Är mest noga med varma strumpor/sockor och vantar på vintern. Gillar ull och fyndar på second hand. Har en samling med fantastiskt fina grejer! Nu behövdes bara tunna innervantar till mina lovikka som inte är luddade, borstade eller vad det nu heter och då inte helt vindtäta. Gjorde grymt fynd på loppisen på Hötorget: två par tunna Hestra innervantar av termotyp som var helt oanvända i sin förpackning för bara 20 kr!! De fungerar utmärkt om man värmer dem innan, t ex innanför tröjan, om man nu inte är så varm om händerna innan man går ut. Andra termogrejer har aldrig förr fungerat fullt ut för mina frusna tassar.

  Svara

Lämna ett svar