Månadens in och ut juli 2016

Då var det är dags för juli månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 23 och införskaffat 7 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Bok (+1)
 • Mugg (+1)

Fru Minimalist

 • Böcker (-18)
 • Stereo inkl högtalare (-1)
 • Prydnadssak (-1)
 • Amningströja (-1)
 • Trosor (-1)

Storasyster Minimalist

 • Bok (+2)
 • Pussel (+1)
 • Sängkläder (+1)

Lillebror Minimalist

 • Bok (+1)

Minimalisterna (gemensamt)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag hittade en bok om konsten att bilda goda vanor i svärfars bibliotek som jag blev nyfiken på och strax därefter fick i gåva efter att han sett mig sitta och smygläsa i den.

Min ett år långa föräldraledighet börjar lida mot sitt slut och jag passade på att köpa en isolerad Klean Kanteen-mugg inför jobbstarten. Jag har nämligen tendensen att göra en kopp te eller hälla upp ett glas vatten men därefter absorberas av någon arbetsuppgift och upptäcka att det står en kall kopp te eller ett glas ljummet vatten på bordet efter någon timme. Möjligen är köpet till viss del ett fall av romantiserad behovsanalys eller att kitta upp sig inför nya utmaningar, men det ska bli mysigt med rätt tempererad vätska framöver. :)

Kommentarer Fru Minimalist

När vi besöker mina föräldrar bor vi i mitt gamla flickrum, som visserligen genomgått en totalförändring sedan jag bodde där för 15 år sedan. Tre sängar och en bokhylla står numera i rummet och i bokhyllan förvarades 18 böcker och en stereo som jag av någon outgrundlig anledning haft svårt att rensa ut. Eftersom vi inom kort behöver få in en fjärde säng i rummet till Lillebror Minimalist fick jag nu ändan ur att rensa ut de sista prylarna som stod i bokhyllan.

Även en liten prydnadssak i form av en lyckovätte rensades ut. Jag hoppas den får kärlek och bringar lycka till någon annan utan att för den sakens skull bringa olycka för att jag gjorde mig av med den. :)

I övrigt känns det härligt att ha noll på min in-lista! :)

Nu får lyckovätten bringa lycka till någon annan.

Nu får lyckovätten bringa lycka till någon annan.

Kommentarer Storasyster Minimalist

Storasyster Minimalist har fått ett par gåvor när vi besökt släkt och vänner i sommar.

Kommentarer Lillebror Minimalist

Lillebror fick en bok i samband med ett besök av släktingar. Boken kommer nog dock användas av storasyster i störst utsträckning närmsta tiden. :)

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Nästan en månad låg vår älskade barnvagn Kronan City ute till försäljning på Blocket innan det kom ett par som väntade barn och köpte den. Ibland lönar det sig att ha tålamod och inte desperat sänka priset till lockpris. Den hann bara användas i 16 månader, varav första 6 med liggdelen, men vi hann bli riktigt förälskade i den, kanske tack vare den fina röda färgen? :)

stereo_800x600

10 tankar kring ”Månadens in och ut juli 2016

 1. Kreativaminimalisten

  Har läst boken om vanor precis. Gillade speciellt första delen om hur vanor skapas! Lättläst.

  Svara
 2. Extrem minimalist

  Juli är oftast den månad de sker mest förändringar på hela året, mycket tack vare påbörjad semester så på skoj tänkte jag göra min egen lilla in/ut lista :)

  (-5) T-shirts, inlämnade till klädinsamling
  (-1) MacBook 12″ (Har en macbook i tjänsten, dock klarar jag mig med iPhone till det mesta)
  (-1) iPhone 6 (Ersatt av tjänstemobil, iPhone SE)
  (-1) Privat mobilabbonemang
  (-1) Netflix (tjänst som kan komma att återaktiveras några månader framåt jul igen)
  (-1) Fiber 100Mbps bredband (klarar mig gott på 4G mobildata)
  (-1) WLAN router
  (-1) Eltandborste

  (+4) T-shirts
  (+1) Vandringsbyxor
  (+1) Braun eltandborste – viktigt att ta hand om tänderna, min gamla höll ca 10år!

  Tror jag fick med allt nu, haha

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Vad roligt att du även tar med ej fysiska saker som mobilabonnemang och netflix, sådant räknar inte vi i vår lista. Hade kanske varit roligt att göra men vi kör bara fysiska saker.

  2. Extrem minimalist

   Tillslut når man en gräns där man har så få fysiska ägodelar att tjänster som även kan relateras till löpande utgifter kan räknas in :)

  3. Extrem minimalist

   Litet tillägg då man inte kan efterredigera, skulle jag flytta från min lägenhet skulle jag kunna köra bort alla ägodelar i ett lass i bilen exkl. 3-sits soffan som skulle få ingå vid en lägenhetsförsäljning :)

 3. Sofie

  Härligt att Fru Minimalist lyckades hålla in-kontot på noll :D Vi har precis också fått en ny bebis i familjen, och vi får mängder med presenter, framför allt kläder, till honom när vänner och släktingar träffar honom första gången.. Har ni avsagt er sådana ”välkomstgåvor” eller hur gör ni? Det är jättekul med alla nya kläder vi kan klä honom i, men ibland känns det svårt att hinna använda allt!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Jag tycker det är stor skillnad med första barnet och nu när lillebror kom, nu har vi nästan inte fått gåvor av någon. Till våra närmaste sa vi att vi inte behövde något, men självklart fick vi ändå gåvor av vissa ;) En del vänner frågade innan om det var någon speciell storlek vi saknade något plagg i, det tyckte jag var väldigt bra för det brukar ofta vara ett par storlekar där man har väldigt mycket och andra där det kan saknas något.

   Du kanske kan re-gifta något plagg till någon annan vän som får barn om du inte tror dig hinna använda plagget och inte tar bort lapparna? :)

 4. flipp87

  Jag har också börjat skriva upp månadens in och ut, intressant att se vad som köps! Håller fortfarande på med en massa utrensning av alla utrymmen så det är inga problem att ligga på rätt förhållande. I juli var det 41 in (sjukt mycket, men det mesta var presenter till lilleman) medan ut var 98… Sortera alla utrymmen är verkligen en perfekt syssla att ägna sig åt som föräldraledig när en inte kan dra igång större projekt utan får gå hemma och skrota!

  Det är verkligen en superbra inspiration att gå in här och påminna sig om varför jag inte ska ha ”shoppa” som aktivitet när jag har tråkigt eller låta saker ogenomtänkt ramla ner i korgen när jag är och handlar.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Härligt att du finner inspiration i bloggen! :)

   Det är helt klart enklast i början att rensa ut. Efter ett par års rensande är det svårare att både hitta områden och att släppa de saker som finns kvar, men kanske ändå inte riktigt är motiverade att få stanna i hemmet. :)

Lämna ett svar