Sommaräventyr och semesterplaner

Detta är ett betalt samarbete med Bikester. Text och åsikter är som alltid mina egna.

Ute i naturen, med familjen och i rörelse. Då mår jag som allra bäst på semestern. Sen spelar det inte så stor roll om vi vandrar, cyklar, badar eller åker skidor. I sommar kommer vi bland annat åka till Vemdalen där vi var i vintras, denna gång för att vandra att cykla.

Jag har tidigare cyklat landsväg och Vätternrundan, men efter många minnen ihop sålde jag landsvägscykeln till någon med större intresse och behov, när mina egna dito minskade. Nu ser jag fram emot att cykla i fjällmiljö och att låta barnen prova Vemdalens pumptrack. Men också att ta med barnen på vandringar på fjället. Åka liften upp till toppen, vandra och hitta en mysig plats, rulla ut ett liggunderlag och bara njuta av naturen, vyerna och tystnaden.

I somras var jag med om en olycka när jag körde mountainbike (MTB), men jag vill gärna ge sporten en chans till, för innan olyckan var jag otroligt pepp på att köra mer MTB. Till denna sommar har jag skaffat en ny och bra hjälm och är mentalt redo att ta mig upp på en MTB igen. Kraschen på cykeln får mig än idag att stanna upp och känna tacksamhet över livet, att jag lever och mår bra. Och barnen har förstått vikten av att alltid ha hjälm. Inget ont som inte har något gott med sig som man brukar säga. ;)

Bikester har en väldigt bra köpguide för att förstå vilken MTB som är lämplig utifrån sina behov. Detta år hyr vi cyklar till hela familjen, men blir vi framöver lika inbitna cyklister på sommaren som vi är skidåkare på vintern, så blir det förmodligen till att skaffa både MTB och cykelhållare till bilen.

Istället för cyklar brukar vi packa med oss barnens smidiga kickbikes vid flera av sommarens äventyr. Ett tips till alla möjliga resor och utflykter med barn då små ben ofta orkar sparka längre än de orkar gå.

Nu är jag nyfiken på att höra vilka utomhusaktiviteter och äventyr du ser fram emot i sommar? Berätta och inspirera fler att upptäcka härliga svemester-äventyr! :)

5 tankar kring ”Sommaräventyr och semesterplaner

 1. Sophie E

  Det låter superhärligt!
  Vi siktar också på en fjällresa med cykling, det känns verkligen som ett äventyr!
  Bikester brukar ha bra grejer, ska kolla in tipset om köpguide för MTB.

  Svara
 2. Maria

  Vi brukar ofta cykla både vår, sommar och höst. Och just sommartid brukar cyklarna få följa med upp till fjälls. Ni har verkligen något att se fram emot, vyerna är fantastiska!
  Både barnens och våra hjälpar är köpta på Bikester och vi är väldigt nöjda.

  Svara
 3. Moa

  Personligen gillar jag brukscyklar bäst, en klassisk damcykel trivs jag allra bäst på. Med en korg för termosen och fikat, såklart. Det är kul att fler orter satsar på cykelturism, med cykeluthyrning och uppmärkta cykelvägar. Jag har också tänkt prova att hyra kanot i sommar, det ska bli kul. Om jag lyckas träna upp benen blir det lite lättare vandring längs någon led, kanske en pilgrimsled här i Sverige. Det är ju tur att ni vuxna har mer ork än barnen, oftast brukar det vara tvärtom upplever jag. Jag skulle gärna ha lika mycket ork i benen som en treåring!

  Svara
 4. Niklas

  Det blir Landsväg, MTB och Gravel på cykel. Vandring och Traillöpning. Även flerdagars cykling på Gravel med minimal packning.

  Svara
 5. Åsa

  Vi ska till Idre och cykla MTB, gå upp för Städjan och vara med på Bäversafari. Tänker också ev cykla mellan tre städer med hotellövernattning i varje stad och sedan ta tåget hem.

  Svara

Lämna ett svar