Hyra är det nya äga

I samarbete med Hyber.

Är du liksom vi småbarnsföräldrar med för lite tid och stundtals låg energinivå? Har du också barn som växer snabbt? Eller vill du göra miljön en tjänst och konsumera mindre? Svarar du ja på något av detta så kan Hyber vara något för dig. :)

Hyber är en tjänst där du hyr kvalitetskläder till barnen istället för att behöva köpa och äga för dyra pengar. Du slipper helt enkelt lägga tid på att köpa barnens olika ytterkläder (och även andra mellanlager) som behövs de olika säsongerna.

En regnjacka på bevakning på Tradera, en regnbyxa på rea, skalkläder i nätbutiken och så jämföra vinteroveraller som håller både vind, regn och snö ute, är varm och andas. Till ett bra pris. För att sedan förvara alla kläder ett par år tills du får ändan ur att sälja eller syskon kan ärva. Om det råkar passa i storlek för årstiden. Och färgen accepteras av barnet. Och hålla tummarna att barnet inte plötsligt växer ur plaggen mitt under pågående säsong.

Tänk att slippa allt det där. ;)

Som vi ser det är den stora uppsidan med Hyber att det sparar tid, energi, öppnar upp för flexibilitet samt känns bra ur miljösynvinkel. Vårt alternativ hade varit att lägga tid och energi på att köpa motsvarande kläder second hand. Försöka hitta en bra färg som både storasyster och sedan lillebror kan tänka sig att ärva och hålla tummarna att lillebror nästa år vid den här tidpunkten har den storlek storasyster har nu.

Med Hyber får du byta kläder till en ny storlek när som helst under säsongen om barnet växt ur dem. Likaså kan du låta barn vara barn och behöver inte oroa dig för revor, fläckar eller slitage. För Hyber tar hand om lagning, tvätt och rekonditionering av plaggen innan de kommer till en ny ägare. Lite som en försäkring.

För oss är Hyber inte den billigaste lösningen, åtminstone inte så länge vi köper second hand och barnen kan ärva av varandra (men det är ju inte alltid det timar storleksmässigt i rätt säsong). Däremot är det en otrolig besparing tids- och energimässigt. Vi beställde klädpaketet Hyber GO och hade två dagar senare en komplett uppsättning höst- och vinterkläder till båda barnen; skaljacka, skalbyxor, vinteroverall och en otroligt mjuk och skön hoodie för milda höstdagar eller som lager på lager under övriga kläder (se översta bilden i inlägget).

Så vill du spara tid och energi, få lite bättre miljösamvete samt ha flexibiliteten att byta storlek (eller färg) under året så är Hyber en utmärkt tjänst. De har bara kvalitativa kläder från Isbjörn samt från Polarn & Pyret. Vi har aldrig tidigare testat plagg från Isbjörn utan mest ärvda eller second hand-köpta Polarn & Pyret-plagg. Men kan efter att ha använt hoodien, skalbyxor och skaljacka ett par veckor konstatera att de är funktions-, passforms- och kvalitetmässigt de bästa plagg våra barn har haft. Dessutom gillar jag att välja färg då jag föredrar starka färger på barnens jackor och overaller så de syns. En bonus är att man med dessa ytterplagg slippa klibbiga galonställ och ändå håller barnen sig torra oavsett väder! :)

Just nu får du 10 % rabatt när du använder koden Minimalisterna och väljer paketet Isbjörn 365  (rabatten gäller fram till 4/11-2018). Med det heltäckande paketet blir barnen kitade för alla tänkbara uteaktiviteter för hela året. Kanske kan det vara en lämplig hållbar julklapp om int annat? Våga testa Hyber och se hur det är att få kvalitetsbarnkläder men att slippa lägga tid på att köpa, förvara och äga. :)

Har du testat Hyber? Skulle du kunna tänka dig att hyra andra typer av kläder istället för att äga dem?

Detta inlägg är ett samarbete med Hyber.

Lillebror i härligt gröna kläder från Hyber.

10 tankar kring ”Hyra är det nya äga

 1. Sanna

  Vi har också fått hem kläder från hyber och valde också isbjörn! Helt fantastisk tjänst just det här att kunna byta när en vill! Och barnet älskar hoodien!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, tycker också tjänsten är fantastisk och tror (och hoppas) att den kommer bli mer självklar för barnfamiljer i framtiden! :)

 2. Johanna

  Verkar väldigt smidigt, nu är vinteroverall redan införskaffad men kommer nog testa till nästa säsong. Blir dock lite fundersam, det står på deras hemsida att ”Din prenumeration löper 12 månader i taget. Det är ju säsongsvis man normalt sett köper kläder, och så funkar det hos oss med våra paket.”.
  Innebär det alltså att om man väljer paketet POP Winter med vinteroverall och vindfleece för 99 kr/månad får betala 99 kr även under sommaren medan man inte har vinterkläder?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, det innebär det (tyvärr, men annars skulle månadskostnaden vara högre). Du kan dock byta till ett annat paket under året, exempelvis ha PoP Winter nu, och sedan byta paket (och ev. storlek och färg om så behövs) till PoP 365 i vår. Paketen som innehåller skalkläder kan ju användas året runt.
   De skalkläder från Isbjörn som vi har i vårt paket (Hyber Go) är barnens enda regnkläder. De kommer funka som en tunnare vinterklädsel med ett mellanlager när overallen är för varm. Och i vår och sommar kommer samma skalkläder funka som vanliga regnkläder. Hejdå klibbiga galonisar! :)

 3. Anna

  Jag tycker att detta är en god ide och ändå inte. Vi har en fyraåring och en liten påväg, idag har jag köpt en ny overall, om den håller över vintern går den såklart i arv. Gör den det inte så får den lov att återvinnas.
  Troligen slits den ut, flera timmar ute varje dag varav de flesta i sandlådan är det inte mycket som håller för.
  Min fundering är nu, låt säga att jag hyr och skickar tillbaka en overall som inte går att hyra ut igen för att knäna är slut och hällorna lossnat. Var är då miljötjänsten? Om hyber eller jag köper nya kan ju kvitta för miljön, eller? Visserligen skänker de det som inte hör att hyra ut, men en utsliten overall tror jag ingen vill köpa?

  Svara
  1. Malin

   Händer det faktiskt att overaller från pop/isbjörn slits ut på en säsong? Hällor är ju bara att byta, knän är ju en annan sak. Min äldsta är än så länge bara 3,5 och jag ser inget slitage på ytterkläder. Vanliga byxor finns det däremot snart inget plagg kvar i garderoben som inte är lappat. Har dock börjat ifrågasätta om det var nödvändigt att köpa alla ytterkläder i den kvalité jag gjort eftersom det knappt synts att de blivit använda nu när lillebror tar över dem. Även de som jag köpt begagnade är fortfarande fina. Smutsiga blir det ordentligt, men inga hål eller slitage fastän vi alltid varit ute efter förskolan också. Kanske är hon för liten för att slita ordentligt på dem än?!

  2. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag tror inte Isbjörns plagg går sönder så snabbt. Bara det att de i sina kläder redan från början har namnlappar där det står ”Ägare 1”, ”Ägare 2”, ”Ägare 3”. Tycker jag är ett tydligt tecken på att de gör verkliga kvalitetskläder som håller för (minst) 3 barn.

   Och Hyber rekonditionerar plaggen, byter hällor, lagar små skavanker etc. Jag upplever även att PoP håller genom flera barns oförsiktiga hantering. Vi har ärvt flera PoP ytterplagg som tre barn haft innan de kom till våra barn.

 4. Tanja

  Här är en som är besviken på Isbjörns kläder. Ett barn har använt kläderna och jackans foder är sönder liksom byxorna i två sömmar och knäna nästan sönderslitna. Vi har ett aktivt barn men med Isbjörns priser hade jag tänkt att de skulle hållas i gott skick till barn nr 2.

  Svara
  1. Susanna L

   Jag skulle kontakta Isbjörn, jag tycker att det låter väldigt konstigt. Du har helt rätt i att de borde hålla bättre än så, våra barns kusiner använder kläder därifrån och sliter hårt på dem och de ser ut som nya typ. Kanske ett måndagsexemplar? Det borde ju Isbjörn också vara intresserad av att veta.

  2. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Håller med Susanna’s kommentar om att du borde kontakta Isbjörn. Vad jag hört från andra är att de kan användas av 3-4 barn och ändå se nästintill nya ut (!) efter tvätt etc.

Lämna ett svar