Utvilad och redo för höst

Så var höstterminen igång och några rutiner börjar så sakta komma på plats. Storasyster har börjat i förskoleklass så vi har en del nya rutiner att etablera med lämning (och hämtning) av barn på två ställen och en tid att passa på morgonen som är både tidig och skarp (08.00).

Om jag känner mig utvilad från semestern och redo att börja jobba igen?
Jag är glad att jag skaffat mig en vardag som jag sällan känner att jag behöver vila upp mig ifrån. Självklart har jag också arbetstoppar, leveranskrav och det händer att livet kör ihop sig på alla möjliga fronter, men i grunden har jag skaffat mig en vardag med liten andel stress. Och jag känner inte att semestern eller helgen är något jag ständigt räknar ner till, eller att jobbet är något jag regelbundet behöver ”vila upp mig” från.

Med det sagt så är jag såklart, som de flesta andra, gärna ledig och har semester från jobbet. För att uppleva, göra och ha tillsammanstid med familjen under en längre sammanhängande period. :)

Och för att vila hjärnan från ständiga leveranser, möten och to-do:s.

Kom ihåg att det i längden inte går att kompensera för en ohållbart och stressig vardag bara genom att ta fyra-fem veckors semester. Det är alla de övriga veckorna på året som är viktigast för ditt mående.

Hur känner du kring det här så här efter semestern?

8 tankar kring ”Utvilad och redo för höst

 1. E

  Angående att behöva vila upp sig från jobbet, det beror ju lite på hur krävande jobb man har? Jag behöver absolut vila pga jobbet, men då har jag ett ganska fysiskt jobb och går och står hela dagarna.

  Svara
 2. Anonym

  Jag blev väldigt nyfiken av delen om att inte behöva vila upp sig från jobbet. Jag önskar så mycket att jag hade det så, men har aldrig upplevt det under mina drygt 10 år i arbetslivet, trots att jag tycker att jag har försökt.

  Skulle du inte kunna skriva mer om detta med att skapa en vardag som du känner att du inte behöver vila från?

  Svara
  1. M.tina

   Vad härligt det låter! Blev också nyfiken så skriv gärna mer om detta. Vi är nog många som kan behöva inspiration om hur man kan få vardagen att fungera på ett sånt sätt :)

   Hoppas storasyster tycker det är kul att börja förskoleklass förresten. Den tiden kommer jag ihåg var så spännande på många sätt :)

 3. Hanna Selassie

  Jag är väldigt nyfiken på hur du får din vardag att kännas avkopplande. Jag hade verkligen behövt känna så. Orkar verkligen inte ha det så här år efter år när man längtar efter varje helg, varje semester osv och resten är bara en transportsträcka.

  Svara
 4. Virre

  Jag tänker på att du skriver att du inte behöver vila upp dig från ditt arbete, jag jobbar inom vården och där behövs det ofta att man får vila upp sig från sitt arbete, så det spelar nog en otrolig roll vad man har för arbete

  Svara
 5. Catrin

  Jag jobbade under 10 år som lärare och var konstant stressad, överarbetad och mådde dåligt. Det var ett fantastiskt jobb som gav mig mycket, men som sagt också krävande. Nu har jag lämnat skolan och jobbar på kontor i privat sektor. Har hybridlösning med hemmakontor. Nu känner jag nästan dagligen att jag är utvilad efter jobb så som Fru Minimalist pratar om. Och som Virre skriver, det handlar nog i stor grad om vad man jobbar med.

  Tyvärr är nog vård och skola två områden där man kan behöva vila upp sig efter jobb, det är nog vanligt i relationens yrken med stor dissonans mellan upplevda känslor och vad man visar utåt. Detta i kombination med för få resurser och tidsbrist.

  Jag kommer aldrig gå tillbaka till skolan efter att ha sett hur dåligt jobbet kan få en att må, till trots för fantastiska kollegor och elever.

  Svara
 6. Johanna

  Jobbar för att nå samma känsla men är inte helt lätt! Upplever ändå att jag tar små steg framåt.

  En helt annat fråga, dina byxor och jacka såg härliga ut, vart är de ifrån?

  Svara

Kommentera